De topper onder de neutrale hardloopschoenen viert zijn 17e verjaardag. het model is rigoureus onder handen genomen en de lichtste gel-nimbus ooit!

De GEL-Nimbus is al vele jaren dé toonaangevende neutrale runningschoen van ASICS. Het is een populaire schoen die door veel hardlopers naar volle tevredenheid wordt gedragen. In dit topmodel worden steeds de allernieuwste functionaliteiten toegepast, waardoor lopers optimaal profiteren van een perfecte pasvorm en ongekend comfort.

Wat is er nieuw?
Door het weglaten van stiknaden, het veranderen van het logo en vastgestikte verstevigingen is een aanzienlijke gewichtbesparing bereikt, ongeveer 20 gram ten opzichte van het vorige model, zonder dat dit ten koste is gegaan van de pasvorm en de stabiliteit. In vergelijking met zijn voorganger zorgt de FluidRide tussenzool van de ASICS GEL-Nimbus 17 niet alleen voor 20 procent meer bounce back (teruggave van de energie tijdens de afwikkeling van je voet), maar is de zool ook nog eens 20 procent lichter geworden. Door de gewichtsbesparing in het bovenwerk en de zool is de lichtste GEL-Nimbus ooit gerealiseerd. Zeker op lange afstanden pluk je daar als hardloper de vruchten van! Welke technische snufjes zijn nog meer verwerkt in de GEL-Nimbus 17?

Discrete Eyelets
Onafhankelijk van elkaar geplaatste ringetjes zorgen voor een verspreiding van de veterspanning en bieden zo een gepersonaliseerde pasvorm en een verbeterd comfort van het bovenleer.

Fluidride
Dit is de nieuwste evolutie in de middenzooltechnologie van ASICS. De nieuwe generatie van de FluidRide tussenzool is gebruikt om het gewicht te doen afnemen en 20 procent meer demping te geven bij de hiellanding tot afzetfase. Bovendien is er onder de hiel meer gel aangebracht voor een betere demping en extra bescherming.

Full Length Guidance Line Technology
Deze verticale groef die over de hele zool loopt, stimuleert je vanaf de landing tot en met de afzet om je voet zo efficiënt mogelijk te laten afwikkelen. Dit helpt je wanneer je vermoeid bent aan het einde van je training om efficiënt te blijven lopen.

Rearfoot and Forefoot Gel® Cushioning System
Verspreidt schokken tijdens de drukfase en afzetfase van je voet en zorgt voor beweging in meerdere vlakken tijdens de voetovergang binnen je loopcyclus.

Bladzijde-5edit

Fluidfit
Het bovenwerk van de GEL-Nimbus 17 is geheel naadloos. Daarnaast is het mesh dunner geworden, zonder dat dit ten koste is gegaan van de stevigheid die nodig is in het bovenwerk. Strategisch geplaatste FluidFit-lijnen over het mesh zorgen voor de be- nodigde stabiliteit en dat de schoen perfect aansluit om je voet.

Comfortdry X40 inlegzool
Een extra dikke inlegzool (5 mm) die 40 procent meer veerkracht biedt én 40 procent duurzamer is dan de Ortholite-inlegzolen die normaal in hardloopschoenen zitten.
De ASICS GEL-Nimbus 17 is door zijn stabiliteit niet alleen voor pure neutrale lopers geschikt, maar ook voor lopers die net een tikje stabiliteit kunnen gebruiken.

Bladzijde-5edit3

Limited edition
Ook dit jaar ontwikkelde ASICS als hoofdsponsor van de Dam tot Damloop een limited edition van de GEL-Nimbus. Deze runningschoen is een opvallende variant van de GEL-Nimbus 17. In de schoen is een aantal reflecterende elementen opgenomen in het bovenwerk, zoals de striping, het jaartal 2015 op de hak en de vetergeleiders op de tong. Door de bijzondere “Iridescence”-technologie die in de schoen is verwerkt, verandert het bovenwerk van kleur als het licht van een andere hoek op de schoen valt. Als je meedoet met de Damloop by night zijn dit mooie, functionele details die je zichtbaarheid en veiligheid in het donker verhogen. Andere opvallende details zijn de speciale inlegzool met Dam tot Damloop logo en vermelding van de datum op de vetereindjes. Bij de inschrijving voor de 31ste Dam tot Damloop kunnen deelnemers aangeven of ze geïnteresseerd zijn in de limited edition schoen, die uiteraard in een dames- en herenuitvoering beschikbaar is.