De leukste hardloopevenementen in de zomer en het najaar.

De leukste hardloopevenementen in de zomer en het najaar

10 jul
Brooks Championships Run
Amsterdam 10 km
amsterdam2016.org/side-events

Ook jij kunt meedoen aan de EK Atletiek 2016. Nou ja… soort van! Terwijl de Europese topatleten zich in Amsterdam van hun beste kant laten zien, loop jij op zondag 10 juli in de voetsporen van de kampioenen tijdens de Brooks Champions Run. Deze run van 10 kilometer voert je over het EK-parcours dwars door de bruisende Amsterdamse binnenstad, met duizenden fans en volop entertainment langs de route. Starten en finishen doe je te midden van alle gezelligheid op het Museumplein.


11 sep
Meppel City Run

Meppel 4, 8 EM, kidsrun
en businessrun

meppelcityrun.nl


De Meppel City Run brengt je langs de mooiste plekken van de historische binnenstad van Meppel. Of je nu kiest voor 4 of 8 Engelse Mijl, de route van beide afstanden is geheel verhard en verkeersvrij. Dat vraagt om een snelle ronde (of twee!) daar in Noordoost Nederland! Voor de ultieme voorpret kun je meedoen aan de testruns die speciaal voor dit event worden georganiseerd. Samen met je collega’s lopen kan ook in een team van drie tot vijf lopers bij de businessrun. Gaan jullie voor de winst?


17 sep

Damloop By Night
Amsterdam 5 EM
damloop.nl

Je eerste hardloopwedstrijd? Of een sportieve avond met vrienden en vriendinnen? Ready to rumble? Dan is de Damloop by Night wat voor jou! In het donker ren je samen met 15.000 andere lopers door de gezelligste straten van Zaandam. Daarna blijft het nog lang onrustig in de stad, want de Damloop By Night is een heus feest! Ook dit jaar is deze avondeditie weer de warming-up van de welbekende Dam tot Damloop die de dag erna plaatsvindt. Dit donkere hardloopavontuur van 5 EM (ofwel 8 km) mag je eigenlijk niet missen. Inschrijven kan tot 29 augustus.


18 sep

Dam Tot Damloop

Amsterdam 10 EM

damloop.nl

Deze loop van Amsterdam naar Zaandam heeft een geweldige reputatie en dat is niet voor niets! Samen met 50.000 andere deelnemers loop je 10 EM van de ene naar de andere stad. Na de start duik je direct onder het water door de IJtunnel in en daar begint het feest. Aan de sfeer zal het sowieso niet liggen, want die is traditiegetrouw fantastisch, met drommen publiek langs de kant en muziek langs het parcours! Niet gek dat deze run dus binnen no time uitverkocht was… Heb jij een startnummer bemachtigd? Gaan dan, van Dam tot Dam!25 sep

Halve van Haarlem
Haarlem 5, 10 km, HM, bedrijvenloop, kidsrun
halvevanhaarlem.nl

Tijdens de Halve van Haarlem start en finish je op de Grote Markt. Het hele plein verandert in een gezellige sportieve mensenmassa van jong tot oud. Het parcours voert je door Haarlemse wijken en de groene en duinrijke omgeving van de stad. Is de halve marathon je toch wat te veel? Geen probleem, je kunt ook 5 of 10 km lopen door de stad. Wil je met je collega’s een sportieve uitdaging aan gaan? Dan is de bedrijvenloop wat voor jou! En aan de kids is ook gedacht. Dus zet die Halve van Haarlem maar vast in je agenda.


25 sep

Posbankloop
Velp 6.2, 15 km, kidsrun, businessrun
posbankloop.nl


Of je nu wilt wandelen, trailen, hardlopen of mee wilt doen aan de cross-duathlon, tijdens de Posbankloop kan het allemaal! Het hardloopevent vindt plaats op 25 september en voert je over 6,2 of 15 km en het adembenemende parcours maakt deze loop een walk in the park. Hier zie je hardlopend hoe mooi Nederland is. Over verharde en autovrije wegen loop je door Nationaal Park Veluwezoom. Als ultieme krachtsinspanning en overwinning beklim je de Emmapiramide.


2 okt
Bredase Singelloop
Breda 5, 10 km, HM, familieloop
bredasesingelloop.nl

Elk jaar, op de eerste zondag van oktober, loopt heel Breda en omgeving uit voor de Singelloop. De 80.000 toeschouwers en talloze bandjes, dweilorkesten, DJ’s en dansgroepen zorgen voor de Brabantse sfeer en swingende ambiance tijdens deze jaarlijkse run door de stad. Met afstanden voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper en een familieloop voor het gezin, is er voor ieder wat wils. De routes die zijn uitgestippeld voeren je door de stad langs de singels. Met een spectaculaire finish op de Grote Markt belooft ook deze editie weer een waar hardloopfestijn te worden!


9 okt, 30 okt, 13 nov

Rondje Mokum

Amsterdam (e.o.) 5, 10 km, kidsruns
rondjemokum.nl


Het Rondje Mokum is een loopcircuit van hardloopwedstrijden in Amsterdam. Met in totaal zeven wedstrijd- en recreatielopen maak je een grote ronde in en om Amsterdam. Er zijn er nog drie te gaan dit jaar! De Sloterplasloop (9 oktober), Middenmeerloop (30 oktober) en Olympisch Stadionloop (13 november). Loop jij om de Sloterplas, kies je voor Amsterdam-Oost of ga je toch voor die finish in het Olympisch Stadion? Of doe je mee met alle drie?! Amsterdam heeft geen geheimen meer voor jou na het rondje Mokum!


20 nov

Scholten Awater Zevenheuvelenloop

Nijmegen 15 km, kidsrun, bedrijvenloop

zevenheuvelenloop.nl


De Zevenheuvelenloop is een van de mooiste en gezelligste loopevenementen die ons landje rijk is. Met 35.000 lopers is het een evenement van formaat dat bekend staat om de gezelligheid en het prachtige parcours. De 15 km lange route voert je over – hoe kan het anders – zeven heuvels in het gebied van Nijmegen. Door de groene omgeving kom je uit in de stad voor een bruisende finish; een feest om mee te lopen! Ga je liever voor een kortere afstand? De avond ervoor is er een 7 km run; de Zevenheuvelennacht.