Net begonnen met hardlopen? Heel goed, want hardlopen is hartstikke leuk én gezond. Tien redenen om hard te lopen niet meer te stoppen!

1. Snel fit

Met hardlopen breng je je hart en bloedvaten snel in een optimale conditie. Als je drie keer per week traint gaat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit.

2. Goed voor je hart

Hardlopen verlaagt je bloeddruk en cholesterolgehalte en vermindert de kans op diabetes en aderverkalking. Dit alles bij elkaar verkleint de kans op hartziekten.

3. Sterke botten

Als je intensief sport, trekken je spieren samen waardoor je lichaam meer botweefsel aanmaakt. Door hard te lopen en gezond te eten ga je de strijd aan tegen botontkalking.

4. Gezonde huid

Doordat hardlopen de bloedcirculatie stimuleert worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Het resultaat: een mooie en stralende huid. Vergeet je niet in te smeren als de zon schijnt.

5. Scherpe geest

Hardlopen is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je geest. Je wordt er scherper en creatiever door.

6. Minder stress

Als je hardloopt maakt je lichaam onder andere endorfine aan. Dit stofje geeft je een blij gevoel waardoor je ontspant en beter tegen stress kunt.

7. Meer zelfvertrouwen

Als je een paar (of meer) kilometer kunt hardlopen, kijk je met andere ogen naar je spiegelbeeld. Je waardeert je lijf om wat het kan en niet alleen om hoe het eruit ziet.

8. Vrijheid blijheid

Weer of geen weer, je kunt op elk tijdstip en overal hardlopen. Het enige wat je hoeft te doen is je hardloopschoenen aantrekken en naar buiten gaan.