André Lindhout (50) is samen met zijn vriendin Kari Rein franchisenemer van de Eindhovense Run2Day vestiging. Sinds 2007 loopt hij hard. Inmiddels heeft André twee marathons gelopen en vrij recent heeft hij trailrunning ontdekt. Volgens André biedt Eindhoven bijna alles wat hardlopers zich maar wensen kunnen.

Hardlopen in Eindhoven kenmerkt zich door…

“De ongelooflijke veelzijdigheid! Je kunt twee kanten op,
de stad in én de natuur in. Urban running kan in Eindhoven fantastisch. Er is onderweg steeds iets anders te zien. Vooral de wijken Strijp S en Strijp R maken een enorme ontwikke- ling door. Op de voormalige fabrieksterreinen van Philips verrijzen appartementen en restaurants met kenmerkende klassieke bouwstructuren: oud ontmoet nieuw. Boeiend om te zien. Veel stadselementen die je onderweg tegenkomt, kun je inzetten bij je Urban Bootcamp training. Wil je liever het groen in? Vanuit de stad kun je zo de verschillende stadsparken inlopen. Je bent buiten, zonder dat je Eindhoven hoeft te verlaten. Ideaal.”

Dit zijn de leukste hardlooplocaties

“Via het Stadswandelpark kun je onder de rondweg door naar de Genneper parken. Een prachtig stukje natuur. Langs het prehistorische dorp en de grote vijver kun je heerlijk de paden langs, om met gemak zeven of acht kilometer te rennen. Of ren eens via de grote Blob, de voormalige Philips lichttoren en het PSV stadion naar Strijp S, tussen de indrukwekkende fabriekshallen van het oude Philips. Loop je een stukje door dan ben je zo op Strijp R. Maak daar een rondje langs het prachtige atelier van Piet Hein Eek. Een paar bochten verder en je loopt door het Philips van Lenneppark. Kun en wil je nog langer rennen? Ga dan richting het Philips De Jongh park. Net daarachter passeer je de prachtige fruittuinen van Philips en je loopt en passant ook nog een stuk van de marathonroute.”

Mijn favoriete hardlooproute…

“Ik heb een voorkeur voor routes met zowel verharde als onverharde stukken. Ik woon in Uden, maar als ik in Eindhoven hardloop start ik vanaf de winkel en ga ik via het TU-terrein richting Ekkersrijt helemaal langs de Kennedylaan: drie kilometer fietspad met wat glooiingen. Ik passeer de bekende autowijk en ga dan voor een paar rondjes richting het onverharde bij Aquabest, over het kanaal het bos in bij natuurtheater Joe Mann. Uiteindelijk zorg ik dan dat ik zo’n 20 kilometer gelopen heb voordat Kari me op weg naar huis oppikt.”

Blz53_02

Even koffiepauze. Dan ga je naar…

“Bagel & Juice op de Kleine Berg, hartje Eindhoven. Een leuke, hippe eettent waar je al vanaf acht uur ’s morgens terecht kunt. Een aanrader voor vroege lopers die hun workout willen afsluiten met een kop koffie en een gezond en stevig ontbijt. Behalve koffie kun je hier ook lekkere fruitsapjes en heerlijke, belegde broodjes krijgen. Alles wordt vers bereid. Ook voor een lunch na je training is dit hét adresje.”

Iets eten na je workout? Mijn aanrader is…

“Usine, een markant café-restaurant dat gevestigd is in de voormalige lichttoren van Philips. Deze locatie ademt de sfeer en historie van toen; je zit te eten op de locatie waar vroeger de gloeilampen werden gemaakt. Bijzonder! De menukaart is erg uitgebreid en divers en de keuken maakt gebruik van ambachtelijke producten. Van de avondkaart kun je tot maar liefst 23.00 uur bestellen, dus je kunt eerst rustig je avondtraining afwerken.”

URBAN RUNNING IS HIER FANTASTISCH OM TE DOEN

Hier kun je overnachten

“Overnachten kan op veel plaatsen in Eindhoven. Als je
van design houdt, is Hotel Glow een aanrader, een mooi, betaalbaar boutique hotel midden in het centrum aan de Keizersgracht. Zoek je een echte budgetoplossing? Dan is slapen in het onderwijshotel van De Rooi Pannen een goed idee. Voor 58 euro heb je al een superior room. Zeer de moeite waard! Indirect lever je met je overnachting ook nog eens bijdrage aan de opleiding van horecastudenten.”